Пятница, 29.03.2024, 02:17
Вітаю Вас Гость | RSS

 

КЗ«Новосанжарська публічна бібліотека»

Новосанжарської селищної ради

Новий Сайт

 Календар знаменних і пам’ятних дат 2018 рік

Показник роботи
Дивись і вчись
Графік роботи

Вівторок- неділя

з 9:00 до 18:00

П’ятниця з 9:00 до 17:00

Вихідний: понеділок

Остання п'ятниця місяця

- санітарний день

тел. (05344) 3-10-14

Головна » 2017 » Сентябрь » 30 » Дайджест
17:37
Дайджест

Липень – зеніт літа, його екватор і маківка, місяць меду, ягід, веселих бібліотечних розваг і цікавого читання. Багато різноманітних заходів для дітей з організації змістовного дозвілля було проведено бібліотекарями району. До роботи зі своїми користувачами молодшого, середнього та старшого шкільного віку бібліотекарі підходять цікаво і творчо. Творчі акції «Літо з книгою», заходи яких проводяться на свіжому повітрі: мандрівки до лісу, водойм, пізнавальні екскурсії визначними місцями.

 

Зачепилівська СБФ


Кожного тижня на протязі червня і липня місяця завідуючою сільською бібліотекою
Зуйковою І.В. проводяться літні читання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Діти з цікавістю слухають казки ,оповідання, розгадують загадки, сканворди, знайомляться з явищами природи , народними прикметами , а потім пригощаються різними смаколиками.

 

 


Читання для неграмотної молодої ромської сім"ї Горват Федора і Савицької Альбіни та їх дітей Артема, Анюти та Ангеліни. Батьки з дітьми
з цікавістю слухали українські народні казки і розгадували загадки. Всі весело провели вільний час і отримали задоволення.

 

Доброю традицією стало святкування Івана Купала у бібліотеках району

​"Купався Іван тай в воду впав ,

дівка Маренка його витягала

та й сама в в воду впала ... "


7 липня 2017 року біля приміщення Зачепилівської сільської бібліотеки було проведено свято Івана Купала, організоване Зуйковою І.В. для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Величезне задоволення діти отримали від стрибання через жалку кропиву, грали в різні купальські ігри, естафети, відгадували вікторини. Малеча так "розійшлася" в танцях, іграх, що довго не хотіла покидати бібліотечне подвір’я. По закінченні свята ласували солодощами, запиваючи смачним трав’яним чаєм.

 

Стовбинодолинська СБФ

  

Виставка-декорація  «Зелені свята – зелений рай!», бібліотечний етюд для читачів - дітей середнього віку «Ніч, коли папороть цвіте»,  про народні звичаї, місцеві  традиції святкування Івана Купала. Діти дізналися, що в основі купальських обрядів лежать культи вогню, води та рослинності. Купальські вогні - це відгомін культу сонця,купальська вода - символ цілющої сили, папороть - символ щасливої долі, чудодійна роса забезпечувала красу й кохання, а купальське дерево - родючість і щастя.

 

Кустолівська СБФ Для читачів Кустолівської СБФ організовано книжкову

виставку «Благословенні будьмо і єдині  у Незалежній Україні»

 

У Маячківській СБФ відбулася історична мандрівка

«На Україні буде Україна, а не чиясь окраїна глуха», бібліотекар Ірина Шелемба «провела» учасників шляхами пращурів від заснування української держави до наших днів.   

 

 

У Стовбинодолинській СБФ бібліотекар ознайомила з матеріалами

книжкової виставка «Квітни, мій краю, моя земля»

 

 

Малоперещепинська СБФ запропонувала


Виставку-подорож  «Україно моя писанкова, Україно  моя колискова!» -екскурсію країною і рідним краєм, та книжково-ілюстративну виставку  «Україна – незалежна держава»

 

Лівенська СБФ

23 серпня у Лівенській сільській бібліотеці бібліотекар Світлана Завезьон організувала акцію « Ми з Україною!». На фоні прапора України користувачі залишали побажання нашій державі,

а книжкова виставка « Моя земля – це незалежна Україна» ознайомила відвідувачів бібліотеки з історією країни та її символами. Дорогою ціною платить Україна за своє право лишатись незалежною державою, за прагнення зберегти свою ідентичність і територіальну цілісність. Сотні патріотів віддали своє життя в боротьбі з зовнішньою агресією. Ніхто не повинен ділити нас на захід і схід. Ми єдині у своєму прагненні до злагоди і миру.

 

Забрідчанська СБФ 

23 серпня відбулася історична мандрівка «Мій сонячний дім – моя Україна» для користувачів юнацького віку. Бібліотекар розповіла про цікаві маловідомі факти з історії боротьби за незалежність України. Згадали імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну, захисників Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та захищають територіальну цілісність держави.

 

 «Забута мелодія дитинства» - Маячківська  бібліотека, спільно з місцевими активістами Володимиром Крамарем та Іваном Супруненком підготувала та провела  зустріч випускників Губарівської школи, які з’їхалися з різних куточків країни та з «далеких світів».  На святі прозвучали зворушливі вірші місцевого поета-аматора  Петра Ковтуна  про місцеву школу та шкільні роки, про село та односельців. Ностальгічні вірші про рідний край, близьких  людей,  однієї  з випускниць, мешканки  м. Полтави, а нині – «заробітчанки» в Італії – Ганни Каракуці, яка виливала свою тугу за рідною землею на папір, пронизували душу  кожного з присутніх. Колишні  школярі переглянули фотоальбом, зібраний бібліотекою та випускниками. Звучали забуті мелодії дитинства та пісня в  дарунок від першокласниці – Кароліни Мельниченко. В дружньому колі згадували вчителів, однокласників, шкільні роки.

 

Забрідчанська СБФ

 

Годину інформації «Пенсія по-новому: Як не стати пенсіонером у 65 років. Одержувачам житлових субсидій» провела Бець Н. М. бібліотекар СБФ. На численні запитання учасників відповідали працівники сільської ради Лисенко Ю. та Шевченко Н., надали консультацію про те, як вірно оформити заяву на повернення коштів за невикористані кубометри газу.

 

 

 

12 вересня 2017 року у Лівенській сільській бібліотеці  пройшла, літературна розрада, учасники  якої ознайомилися  з патріотичною поезією  українських поетів.  Особливо припав до душі твір молодої поетеси села   Ірини Сергіївни Федорченко ( Гончаренко) « Ти з війни повернувся», який вона присвятила рідному брату  учаснику бойових дій. У бібліотеці організовано тематичну полицю з творами молодої поетеси – землячки.

 

 

Переглядів: 293 | Додав: olvik95 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Block title

Пошук
Календар
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Вхід на сайт

Хост

Нові Санжари © 2024