Суббота, 27.07.2024, 06:16
Вітаю Вас Гость | RSS

 

КЗ«Новосанжарська публічна бібліотека»

Новосанжарської селищної ради

Новий Сайт

 Календар знаменних і пам’ятних дат 2018 рік

Показник роботи
Дивись і вчись
Графік роботи

Вівторок- неділя

з 9:00 до 18:00

П’ятниця з 9:00 до 17:00

Вихідний: понеділок

Остання п'ятниця місяця

- санітарний день

тел. (05344) 3-10-14

Головна » 2021 » Март » 21 » Поезія - це діамант, величиною в слово
13:12
Поезія - це діамант, величиною в слово

Щороку 21 березня світова спільнота відзначає  Всесвітній день поезії, який був  проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році, щоб привернути увагу суспільства до поезії як до мистецтва, повністю відкритого людям. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі. Поезія – це неповторність. Вона не вимагає багато уваги й часу – але якщо ви знайдете для неї трохи місця у своєму житті – вона вам неодмінно віддячить. З нагоди поетичного свята в бібліотеках системи  оформлено тематичні виставки, книжкові полички, відбулися літературні читання та огляди літератури.

Кунцівська сільська бібліотека

Викладка літератури «Поезія- це діамант, величиною в слово»

Великокобелячківська СБ проонує до вашої уваги огляд літератури «Дивосвіт поетичного слова»

 А.Демиденко « Свобода – моя група крові»  До книги вибраних поезій увійшли переважно новітні твори, що складають чотири розділи «Мадонно Вкраїно», на відстані душі», «Оркестр Природи», «Я є», в яких перед вами відкривається новий  А.Демиденко у всій  його мегамаштабності, багатогранності та витонченій камерності. Якої б теми не торкався Андрій Демиденко  - вона відразу  ж привертає увагу і набирає значущості. Це поет – поза «часом». Те, що він подарував Україні і світові «Україночку», що подарував нам і «Душі криницю» і пісню про матір, це можуть написати не просто великі поети, а великі українці.. Андрій Демиденко – це велика людина, великий поет, великий пісняр, це перша перлина в нашому українському намисті.

 Книга «Я для тебе горів, український народе» - це міні вибране вже друкованих поезій Василя Симоненка.  На першій сторінці книги портрет поета та цитата його всього життя «Я українець. Оце і вся моя автобіографія».До книги входять ті трагічного і пророчого звучання вірші з політичними сюжетами, те, що хотів сказати своєму народові, світові поет, які почуття і думки висловив. Твори Василя Симоненка – це реакція на кривду, фальш на зневаження людини в цілому. 

У цьому році відзначається 55 – років від публікації збірки новел В.Симоненка «Поезії» і 40 – років від публікації новел В.Симоненка «Лебеді материнства».

Його вірші «Ти знаєш, що ти людина…», «Де зараз ви, кати мого народу?», «Україні», «О, земле переораним чолом», «Лебеді материнства» та інші, глибоко пронизані любов'ю до України, до свого народу, мови,  до землі.

 Костенко.Л.  "Вибране."    Книга віршів та поем відомої української поетеси містять твори , опубліковані впродовж останніх десятиліть. До книги входять такі розділи: «Крізь роки і печалі», « Альтернатива барикад», «Силуети», « Безсмертним рухом скрипаля», «Осінні карнавали» та інші. Поетеса у своїх творах оспівує рідну мову, кохання, народ.

  Книга Б. Олійника «Основи». Назва містка і символічна, обрані ці основи завдяки талантові. Обирати головне: любов до свого народу, вірність йому, романтична чистота почуттів і повна гармонізація переконань та вчинків, людська надійність і порядність. До книги увійшли вибрані твори видатного українського поета і громадського діяча, лауреата Шевченківської премії, академіка Бориса Ілліча Олійника. Утвердження людської особистої висоти духу й моралі, протистоянню злу і насильству – головні мотиви творчості одного з чільних шістдесятників.

Забрідчанська СБ

 

 

Переглядів: 164 | Додав: olvik95 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Block title

Пошук
Календар
«  Март 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Вхід на сайт

Хост

Нові Санжари © 2024